Tijdens echtscheiding rust vinden. Hoe doe je dat?

Een echtscheiding is een ingrijpende gebeurtenis. Het wordt niet voor niets ook wel een life event genoemd. Emoties wisselen elkaar af en de stroom aan gedachten is nog meer dan normaal. Dat leidt er vaak toe dat je je afsluit en rond blijft tollen in een modderstroom van gedachten.

Bewegen

Om jezelf los te maken van alle gedachten die je hebt is gaan bewegen wellicht een goed idee! Uit je hoofd en in je lijf noem ik dat. Trek jezelf weg uit het moeras van (negatieve) gedachten.

Hoe dan?

Hoe, dat maakt niet zoveel uit. Een half uurtje wandelen kan al een wereld van verschil maken. Zelf ga ik graag sporten om mijn hoofd leeg te maken. Momenteel is dat hardlopen en kickbokstraining. Met de huidige temperatuur neem ik ook graag een duik in het meer hier in de buurt. Bij een huidige temperatuur van 3,9 graden zijn mijn gedachten gegarandeerd  even helemaal weg en is mijn hoofd lekker leeg. En is er ruimte om te voelen.

Andere opties

Wat ook kan helpen is wat lezen. Of mediteren. Dat kan ook rust brengen.  Eigenlijk helpt alles wel dat je even afleiding geeft van de situatie.

Focus

De ervaring leert dat je je na het bewegen of sporten weer beter kan concentreren. Je ervaart de wereld om je heen weer wat anders. Je kan weer wat meer nuchter nadenken over wat je belangrijk vindt om te regelen in het scheidingsproces. Zoals de omgangsregeling voor de kinderen. Wat voor ouder je wilt zijn na de scheiding. Of over de verdeling van het huis. Met andere woorden er is weer ruimte om jezelf te richten om een nieuwe toekomst met daarin rust en uiteindelijk nieuw geluk.

Mediation tijdens je echtscheiding

Mijn aanpak is gebaseerd op het rust brengen in een hectische tijd voor als je gaat scheiden. Ervoor te zorgen dat alles goed en eerlijk wordt geregeld en dat er niets over het hoofd wordt gezien. Zodat je op een goede manier uit elkaar kunt gaan en weer volop van het leven kunt gaan genieten.

Vragen?

Zit jij ook midden in je echtscheiding? En kun je wel een nuchtere blik gebruiken? Zodat je het bos weer door de bomen kunt zien? Neem dan eens contact op met mij. Dit kan door te bellen met 06-15107578. Of een mail te sturen naar richard@gregoiremediation.nl

Archief