Online scheiden tijdens de coronacrisis

Online scheiden biedt tijdens de coronacrisis veel voordelen. Vanwege je scheiding stond het leven voor jou al behoorlijk op zijn kop. En dan komt de coronacrisis er nog eens overheen. Je wilt niet onnodig mensen opzoeken die je nodig hebt om jullie scheiding in gang te zetten, maar je wilt ook niet het moeilijke traject dat jullie zijn begonnen nu stopzetten. Dat is ook niet nodig, want bij Gregoire Mediation vind je de mogelijke oplossing: online scheiden.

Fysiek contact vermijden

Net als jij ben ik ook behoorlijk geschrokken van de crisis die ons land en de wereld overspoelt. Mijn eerste medeleven gaat uit naar de mensen die getroffen worden door het coronavirus en hun naasten. De Nederlandse overheid dringt erop aan om fysiek contact tussen mensen te vermijden en vanuit huis te werken. Uiteraard volg ik die instructies op, maar daarmee wil ik niet mijn cliënten in de steek laten.

Online scheidingsconcept

Gelukkig staan ons vele digitale technieken ter beschikking die de helpende hand bieden. Daarom ben ik per direct gestart met een nieuw online scheidingsconcept. Dit betekent dat ik via het beeldscherm een online verbinding met jou en je partner leg, desgewenst elk van jullie op een andere locatie. Na een eerste kennismaking en inventarisatie van jullie wensen en behoeften, lopen we de punten door waarbij ik jullie ga helpen. Te denken valt aan het berekenen van kinder- en partneralimentatie, het inzicht geven van jullie financiële situatie na de scheiding en de financiële haalbaarheid van jullie wensen met betrekking tot huisvesting.

Plan opstellen

Zodra ik een helder beeld heb van wat jullie nodig hebben, stel ik een plan op. Dan kom ik bij jullie terug met een lijstje aan informatie en documenten die ik van jullie nodig heb om verdere stappen te kunnen zetten. Uiteindelijk komen we samen tot afspraken waar jullie achter staan, en leg ik deze vast in een convenant en in veel gevallen ook een ouderschapsplan. Vervolgens ondertekenen jullie de papieren – ook dat kan digitaal – en zorg ik voor het indienen ervan bij de rechtbank. Ook wanneer de scheiding rond is, kan ik jullie daarna helpen met bijvoorbeeld een jaarlijkse update over het indexpercentage van de alimentatie.

Liever online dan 1,5 meter

Uit de eerste reacties van mijn klanten merk ik dat het online scheidingsconcept goed werkt. Eigenlijk beter dan een krampachtige handhaving van 1,5 meter afstand waarbij je uit angst voor besmetting misschien niet eens een kop koffie samen durft te drinken. Wel is het belangrijk dat jij en je partner goed met elkaar kunnen praten en de emoties niet te veel aan de oppervlakte liggen. Communiceren via een beeldscherm vereist dat je goed naar elkaar luistert en elkaar laat uitpraten.

Ben je geïnteresseerd in het online scheidingsconcept van Gregoire Mediation? Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvende (online of telefonische) kennismaking.

Archief