Scheiding Bill & Melinda Gates: wie wordt de rijkste?

Heb je het al gelezen? Bill en Melinda Gates gaan scheiden. Ze hebben mij er niet bij nodig, maar ik volg hen natuurlijk wel. Bill Gates is een van de rijkste mannen ter wereld. Hij is goed voor zo’n 130 miljard dollar. Alleen Jeff Bezos (van Amazon) en Elon Musk (van Tesla en SpaceX) zijn rijker dan hij. Het toeval wil trouwens dat niet lang geleden ook Jeff Bezos en zijn vrouw uit elkaar zijn gegaan.

Een paar vragen houden ons allemaal natuurlijk bezig. Ik ga ze proberen te beantwoorden, want ik heb er immers verstand van 😉.

Gaat Bill Gates zakken op de lijst met rijkste mannen?

Bill en Melinda zijn in gemeenschap van goederen getrouwd. Ze hebben een scheidingsconvenant opgesteld, waarvan we niet weten wat erin staat. Maar het ligt voor de hand dat het geld en de boedel door de helft moet. In de staat waarin zij wonen, geldt dat echter alleen voor het vermogen dat is vergaard tijdens hun huwelijk. Dat scheelt voor Bill, want hij was al heel rijk toen hij Melinda ontmoette.

Melinda Gates hoeft geen partneralimentatie. Dat is sportief van haar. Ze is in staat om haar eigen geld te verdienen. En heeft daarnaast ook meer dan genoeg geld door de opsplitsing van het vermogen, kun je erbij denken. Dat scheelt voor Bill.

Alimentatie voor de kinderen is niet aan de orde. Melinda en Bill hebben drie kinderen, maar die zijn alle drie volwassen. Voor hen hoeft Bill geen alimentatie te betalen.

Conclusie: Bill gaat naar mijn verwachting zakken op de lijst, omdat alles wat tijdens het huwelijk is vergaard, waarschijnlijk verdeeld moet worden. Ik schat in dat hij hierdoor één plaatsje zal zakken. Wie staat er dan op nummer 3? Ik heb het even nagezocht: die plek is dan voor Mark Zuckerberg. Je weet wel, van Facebook. Van hem zijn nog geen scheidingsplannen bekend trouwens.

Hoe gaat het verder met de Bill & Melinda Gates Foundation?

Bill had al een groot deel van zijn geld (46 miljard las ik ergens) gedoneerd aan de Bill & Melinda Gates Foundation. Die stichting blijft intact, zoals het er nu uitziet. Bill had rijker kunnen zijn, maar wordt nu ook niet armer, omdat voor de stichting alles hetzelfde blijft. Melinda en hij blijven ook de bestuurders van de stichting. Vooralsnog. Wie weet komt er nog nieuws hierover. Dat is dan trouwens best belangrijk nieuws, want hun stichting is de meest invloedrijke stichting voor goede doelen ter wereld. Ze hebben meer macht en invloed dan de regeringen van sommige landen.

Wordt Melinda Gates de rijkste vrouw ter wereld?

Toen Jeff en MacKenzie Besos gingen scheiden, werd overal beweerd dat MacKenzie de rijkste vrouw van de wereld zou worden. Maar MacKenzie wil na haar scheiding veel meer geld aan goede doelen gaan geven. Hierdoor wordt ze wellicht toch niet de rijkste vrouw van de wereld.

Melinda Gates doneert al heel lang veel geld aan goede doelen, onder andere aan haar eigen stichting. Ook in haar geval is het daarom twijfelachtig of ze de rijkste vrouw van de wereld zal worden. En tja, ze vraagt ook geen partneralimentatie, dat verkleint haar kansen ook.

Conclusie: naar mijn verwachting moeten zij en MacKenzie de eerste plek wellicht gaan gunnen aan Francoise Bettencours Meyers. Zij heeft in 2017 L’Oréal, het bedrijf van haar grootvader geërfd. Ook zij geeft haar geld echter graag weg. Voor de renovatie van de afgebrande Notre Dame in Parijs doneerde zij naar verluidt 226 miljoen dollar.

Wil jij ook laten uitzoeken hoe rijk je bent na je scheiding? Hoeveel je overhoudt voor goede doelen? Ik check het graag voor je. Neem contact op als je helderheid en rust wil bij je scheiding.

Archief