Waarom ik mediator ben geworden

Mijn keuze om mediator te worden, heeft veel te maken met mijn eigen ervaringen tijdens en na mijn scheiding.

Zelf ben ik graag in beweging. Hardlopen door de duinen, met afsluitend een frisse duik in zee. De tinteling die dan door je heengaat. Voelen dat je leeft, daar houd ik van. Misschien juist daarom was het in de periode van mijn scheiding alsof mijn leven stilstond. Ik was boos en verdrietig, wist niet hoe het verder moest. Wie kon mij helpen de draad weer op te pakken? Intussen heb ik gemerkt dat mensen die gaan scheiden er vaak net zo in staan als ik. Je wilt doorgaan met ademhalen, niet stikken.

Ik zorg dat je leven in beweging blijft, ondanks een moeilijke tijd.

Niet dezelfde fouten maken

In mijn geval schakelden we een advocaat in. Op zich prima natuurlijk, maar ik miste bijvoorbeeld de hulp die een mediator had kunnen bieden, door me te laten inzien wat het betekent als je gescheiden bent en je je kinderen niet meer dagelijks ziet. Ik maakte de vergissing om te ver bij mijn ex-vrouw vandaan te gaan wonen. Toen de kinderen nog jong waren hadden we een omgangsregeling, dat ging eigenlijk wel goed. Maar nu ze ouder zijn hebben de kinderen in de woonplaats van hun moeder een eigen leven opgebouwd. Die zelfstandigheid is natuurlijk heel logisch, maar voor mij is het moeilijk. Eigenlijk had ik dichterbij willen wonen zodat ze makkelijk even kunnen binnenwaaien. Om samen van die geluksmomentjes te creëren die je als vader graag koestert. Hadden we een mediator gehad, dan had ik misschien zo’n fout niet gemaakt. Andere mensen zou ik er graag voor willen behoeden. Een reden waarom ik nu doe wat ik doe.

Wel wat anders aan je hoofd

Tot zover mijn eigen ervaring. Want het gaat hier om jou. Naast het emotionele stuk van je scheiding wil je iemand aan je zijde die weet welke praktische zaken moeten worden gedaan. Hoe regel je alle financiële zaken? Hoe zit een scheiding juridisch gezien in elkaar? En belastingtechnisch vallen er ook hobbels te nemen. Je wereld staat al genoeg op zijn kop om dat allemaal zelf te moeten uitzoeken. Hoeft ook niet, dat doe ik voor jou. Als mediator breng ik graag rust in je scheiding.

Bewegen moet

Komend uit de huizenmarkt, weet ik bijvoorbeeld precies hoe jouw hypotheek in elkaar zit en wat er moet gebeuren nu je gaat scheiden. En als financieel echtscheidingsadviseur bereken ik hoe jouw kostenplaatje eruitziet zodat je zicht krijgt op de situatie. Samen stellen we een convenant op waar jullie achter staan. Wel zo fijn als je stappen wilt maken richting de rechtbank. Als je verder wilt, ben je bij mij aan het juiste adres. Bij mij is ruimte voor mens én plan. Want bewegen moet, al is het maar om door te gaan met je leven.

Voor allebei

Waar een scheiding is, zijn twee mensen. Dus ben ik er voor jullie allebei. Belangrijk is er samen uit te komen hoe nu verder. Ik trek geen partij. Luister naar jullie wederzijdse wensen, houd het gesprek op gang en laat oplossingen zien waaruit jullie zelf kiezen. Met ruim 25 jaar ervaring kan je gerust op mij leunen.

Ontrafelen en loslaten

Mijn missie is in een zo kort mogelijke periode jou op de rails te krijgen zodat je weer in de toekomst kunt kijken. Ik weet wat het is, dat gevoel van ontheemd zijn. Je huis te moeten leeghalen, alsof iemand was overleden. Best pittig, kan ik je wel vertellen. Twee levens die met elkaar vervlochten zijn, te ontrafelen. Het verleden loslaten. Daarom is scheiden niet het afvinken van een to do-lijstje. Er moet ruimte zijn voor menselijkheid en flexibiliteit. Dat kan ik je geven. 

Spreekt mijn aanpak van professionaliteit én menselijke betrokkenheid je aan? Aarzel dan niet om contact op te nemen. Ik ga graag met je in gesprek om je leven weer helpen vlot te trekken.

Archief